Geen "sport" beelden.....


Los van elkaar heb ik er minder last van, maar op een beurs waar je noodgedwongen al je beelden bovenop elkaar moet presenteren hoor ik vaak: oh kijk.....allemaal sporters.

Oppervlakkig bezien zou dat ook kunnen. Maar ik maak mijn beelden nooit vanuit een fascinatie met sport. Haha, integendeel Ik haat sporten.

De beweging die overduidelijk in mijn beelden zit is voor mij een vertaling om een bepaalde emotie of toestand te kunnen uitdrukken. Als je de titels leest, wordt het vanzelf al meer duidelijk.

Dan blijkt "Dansen met de wind" niet eens een beweging te zijn. Maar iemand die totaal stil staat.....balancerend tegen de wind. Alleen haar haar beweegt......in totale rust en totaal tevreden staat zij daar van dit moment dat alles klopt en alles in haar vredig is....helemaal in zichzelf gekeerd.

En Letting go bijvoorbeeld is iemand die overal de controle over wil houden maar zich realiseert dat ze daarmee niet verder komt in haar leven, geen onverwachte paden in kan slaan, geen plotselinge uitdagingen aan kan gaan, dat haar leven uitgestippeld en weinig spontaan is.

Zij besluit om de controle op te geven door gewoon 1 been in te trekken en zich voorover te laten vallen, snel ....voor ze zich weer kan bedenken en de controle weer kan grijpen geeft ze zich over aan een vrije val.....

En waarom ik dit schrijf: cross the oceans in your mind........ik kan het proberen uit te leggen.

Je kunt ook gewoon even kijken. Dit filmpje van Northeen Baabu is zo mooi gemaakt en geeft zo perfekt weer wat ik bedoel......ik kreeg er kippenvel van en wil het graag met jullie delen.

https://www.facebook.com/video.php?v=10200249247374886

En voor vandaag: cross the oceans in YOUR mind en maak er iets moois van


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Instagram Social Icon